Βραχυπρόθεσμη Πρόγνωση με τον Προγνώστη Καιρού Ζαμπρέττι (Zambretti)


Πηγαίνετε στη Βραχυπρόθεσμη Πρόγνωση με τον Προγνώστη Καιρού Σάτζερ )  
Εξομοιωτής Java με βάση τον Αλγόριθμο Ζαμπρέττι
(Για χρήση στο Βόρειο Ημισφαίριο)
Εισάγετε τις τωρινές συνθήκες
Συνθήκες Ανέμου Συνθήκες Βαρομέτρου Περίοδος Έτους
Διεύθυνση Ανέμου: 
Πίεση (hPa):   (π.χ. 1013.5)
Τάση Πίεσης: 
  Τα πιο ακριβή αποτελέσματα στις 09:00 τοπική ώρα
  Η πρόγνωση σας εμφανίζεται εδώ
  Σημείωση: Σε χαμηλές θερμοκρασίες, γύρω στους 0° και με το κατάλληλο σημείο δρόσου, ο υετός ενδέχεται να είναι χιόνι.
Σχετικά με τον Προγνώστη Καιρού Ζαμπρέττι
Η πρωτότυπη έκδοση του Προγνώστη Καιρού Ζαμπρέττι (διάμετρος 55 χιλ.) από το 1915
Η τωρινή έκδοση του Προγνώστη Καιρού Ζαμπρέττι (διάμετρος 95 χιλ.) από το Téméraire of Brixham
Ο Προγνώστης Καιρού Ζαμπρέττι είναι ένα όργανο, το οποίο σας επιτρέπει να κάνετε άμεσα προβλέψεις για τον καιρό, σε μια ακτίνα περίπου 50 χιλιομέτρων από την τοποθεσία σας. Επινοήθηκε από την εταιρία Νεγκρέττι & Ζάμπρα (Negretti & Zambra) το 1915 (Αρ. Πατέντας 6276) και βασίζεται σε πραγματικές εμπειρίες και αποτελέσματα που προέκυψαν σε μια περίοδο ετών. Σχεδιασμένος για το Βόρειο Ημισφαίριο και ειδικά για το Ηνωμένο Βασίλειο, είναι στην πραγματικότητα ένας εύχρηστος υπολογιστής, που κάνει χρήση καιρικούς παράγοντες εύκολα παρατηρήσιμους, προγραμματισμένος να δίνει συνοπτικές προγνώσεις με βάση των παραλλαγών των δεδομένων εισαγωγής. Με τον Προγνώστη Καιρού Ζαμπρέττι και την ορθή παρατήρηση ενός βαρομέτρου, μπορείτε να κάνετε στη στιγμή προγνώσεις, με πάνω από 90% ακρίβεια, για τη τοποθεσία σας. Τα πιο ακριβή αποτελέσματα επιτυγχάνονται όταν οι προγνώσεις γίνονται στις 09:00 τοπική ώρα. Έχει δοκιμαστεί με επιτυχία από τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ, σε ασκήσεις κάτω από ακραίες συνθήκες στην οροσειρά Κάρνγκορμ, στα ανατολικά Χάιλαντς (Υψίπεδα) της Σκωτίας και στην Αρκτική.
Ο Προγνώστης Καιρού Ζαμπρέττι βασίζεται, όπως και ο Προγνώστης Καιρού Σάτζερ, στον νόμο του Μπουί Μπαλώ. Αυτός ο νόμος μπορεί να εκφραστεί ως εξής. Στο Βόρειο Ημισφαίριο, αν ένα άτομο στέκεται με την πλάτη του στον άνεμο, η περιοχή χαμηλών πίεσων θα είναι στα αριστερά του κατά 90° ως 135°. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο άνεμος ταξιδεύει αριστερόστροφα γύρω από τις ζώνες χαμηλών πίεσων στο Βόρειο Ημισφαίριο. Ισχύει κατά προσέγγιση στα υψηλότερα γεωγραφικά πλάτη του Βορείου Ημισφαιρίου, και αντιστρέφεται στο Νότιο Ημισφαίριο, αλλά αυτή η γωνία δεν είναι ορθή σε χαμηλά γεωγραφικά πλάτη.
Ο Προγνώστης Καιρού Ζαμπρέττι αποτελείται από 3 πλαστικούς (πρωτότυπη έκδοση από νιτροκυτταρίνη) δίσκους με φθίνουσα ακτίνα, τοποθετημένους ομοκεντρικά και στερεωμένους με τη βοήθεια ενός περτσινιού. Υπάρχει επίσης μια τρύπα (τωρινή έκδοση) για κορδόνι ανάρτησης.
Δίσκος 1: Διεύθυνση ανέμου
Δίσκος 1 (πίσω μέρος): Μια κυκλική λίστα με 26 γράμματα ακολουθούμενα από τις προγνώσεις
Δίσκος 2: Βαρομετρική πίεση σε ίντσες υδραργύρου και μιλιμπάρ
                Επίσης ο δείκτης για τη διεύθυνση ανέμου
Δίσκος 3: 3 παράθυρα για την επιλογή ενός γράμματος που βασίζεται στη τάση πίεσης το χειμώνα ή το καλοκαίρι
                Επίσης ο δείκτης για τη βαρομετρική πίεση
Στην πιο πάνω εικόνα του οργάνου έχουμε για τον άνεμο, άπνοια, για τη πίεση, 29.53 inHg και 1000 μιλιμπάρ ή hPa και για τη τάση πίεσης, σταθερή. Οι ρυθμίσεις αυτές μεταφράζονται στο γράμμα Ν το οποίο, αν κοιτάξουμε στο πίσω μέρος, αντιστοιχεί στην εξής πρόγνωση. Ομβρώδης, κατά περιόδους αίθριος.
Σημείωση: Το 1850, ο Ενρίκος Νεγκρέττι (1818-1879) και ο Ιωσήφ Ζάμπρα (1822-1897) ξεκίνησαν μια εταιρική σχέση στο Λονδίνο, ως κατασκευαστές οπτικών και επιστημονικών οργάνων και ως φωτογράφοι. Είχαν οριστεί κατασκευαστές οπτικών οργάνων για τον πρίγκιπα Αλμπέρτο, για το Βασιλικό Αστεροσκοπείο του Γκρήνουιτς και για το Βρετανικό Ναυαρχείο. Το 1853, όταν το Κρυστάλινο Παλάτι (ένα κτίριο από χυτοσίδηρο και γυαλί, που αρχικά ανεγέρθηκε στο Χάιντ Παρκ του Λονδίνου, για να στεγάσει τη Μεγάλη Έκθεση των Έργων της Βιομηχανίας όλων των Εθνών, το 1851) ανεγέρθηκε εκ νέου στο Σίντενχαμ, οι Νεγκρέττι και Ζάμπρα έγιναν οι επίσημοι φωτογράφοι της Κρύσταλ Πάλας Κόμπανυ, λαμβάνοντας το δικαίωμα της φωτογράφισης και παραγωγής στερεοσκοπικών εικόνων του νέου κτιρίου. Το 1856, οι Νεγκρέττι και Ζάμπρα χρηματοδότησαν το ταξίδι, με σκοπό τη φωτογράφιση, του Φράνσις Φριθ στην Αίγυπτο, Νουβία και την Αιθιοπία και από το 1857 ως το 1860 η εταιρία τους παρήγαγε πάνω από 500 στερεοσκοπικές εικόνες από το ταξίδι του Φριθ. Το 1863, ο Ενρίκος Νεγκρέττι ήταν ο πρώτος φωτογράφος που τράβηξε αεροφωτογραφίες του Λονδίνου από ένα αερόστατο. Η εταιρεία Νεγκρέττι & Ζάμπρα έχει περισσότερα από 100 χρόνια ιστορίας και είναι γνωστή για την εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων της.
Προγνώσεις Καιρού

A: Καιρός βελτιωμένος
B: Καλοκαιρία
C: Καιρός σε βελτίωση
D: Καλός, αργότερα άστατος
E: Καλός, πιθανοί όμβροι
F: Αρκετά καλός, σε βελτίωση
G: Αρκετά καλός, νωρίς πιθανοί όμβροι
H: Αρκετά καλός, αργότερα ομβρώδης
I: Ομβρώδης νωρίς, σε βελτίωση
J: Μεταβλητός, σε βελτίωση
K: Αρκετά καλός, πιθανοί όμβροι
L: Μάλλον άστατος, αργότερα αίθριος
M: Αστατος, πιθανή βελτίωση
N: Ομβρώδης, κατά περιόδους αίθριος
O: Ομβρώδης, θα γίνει πιο άστατος
P: Μεταβλητός, σποραδικές βροχές
Q: Αστατος, κατά μικρές περιόδους αίθριος
R: Αστατος, αργότερα βροχή
S: Αστατος, σποραδικές βροχές
T: Πολύ άστατος, κατά περιόδους βελτίωση
U: Σποραδικές βροχές, αργότερα επιδείνωση
V: Σποραδικές βροχές, θα γίνει πολύ άστατος
W: Βροχή κατά τακτές περιόδους
X: Πολύ άστατος, βροχή
Y: Κακοκαιρία, πιθανή βελτίωση
Z: Κακοκαιρία, έντονη βροχή
Εκδόσεις του Προγνώστη Καιρού Ζαμπρέττι
(Διάφορες εκδόσεις από το 1915 ως το 1930)
Η χρήση ενός Προγνώστη Καιρού Ζαμπρέττι μπορεί να μοιάζει απηρχαιωμένη σήμερα, εφόσον υπάρχει πληθώρα καιρικών πληροφοριών και προγνώσεων, άμμεσα, μέσω διαφόρων μέσων επικοινωνίας και συστημάτων. όμως σε περιπτώσεις όπου διάφορες συγκυρίες σιγήσουν αυτή τη πληροφόρηση, η ύπαρξη του μπορεί να προβεί σωτήρια. Φανταστείτε ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος στη μέση της θάλασσας με σοβαρές βλάβες στον ηλεκτρικό εξοπλισμό του και κακή λήψη ακόμα και στον πιθανό ασύρματο ανάγκης, να προσπαθεί να χαράξει ασφαλή πορεία εν μέσω έντονου καιρού. Θα μπορεί να βασιστεί μόνο στην εμπειρία του και σε ότι μη ηλεκτρονικό διαθέτει. Γιατί όπως λέει η εμπειρία... Σύστημα που δεν υπάρχει, δε χαλάει!
   Μην χρησιμοποιήσετε τα στοιχεία για αποφάσεις που αφορούν ζωές και πάσης φύσεως ιδιοκτησίες  
ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΙΟΝΙΑ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΣΥΡΟ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΕΞΑΜΕΝΗ (BOLTEK) ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΕΞΑΜΕΝΗ (LR) ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης Βίντεο για το Καστελλόριζο(Μεγίστη) από τα αρχεία της ΕΡΤ Ιστοσελίδα Δήμου Μεγίστης Δείτε το μεγαλύτερο